O Telekomunikacije - Endpoint sigurnosna zaštita

Endpoint sigurnosna zaštita

Što je Endpoint sigurnosna zaštita?

Sigurnost krajnje točke je praksa osiguranja krajnjih točaka ili ulaznih točaka uređaja krajnjih korisnika, kao što su stolna računala, prijenosna računala i mobilni uređaji, od zlonamjernih aktera i kampanja. Sigurnosni sustavi krajnjih točaka štite ove krajnje točke na mreži ili u oblaku od prijetnji kibernetske sigurnosti. Sigurnost krajnje točke često se smatra glavnom linijom cyber sigurnosti i predstavlja jedno od prvih mjesta na koje organizacije žele osigurati svoje poslovne mreže. Kako opseg i sofisticiranost prijetnji kibernetske sigurnosti neprestano rastu, tako raste i potreba za naprednijim sigurnosnim rješenjima krajnjih točaka. Današnji sustavi zaštite krajnjih točaka osmišljeni su tako da brzo otkrivaju, analiziraju, blokiraju i sadrže napade u tijeku.

Zašto je sigurnost krajnje točke važna?

Platforma za zaštitu krajnjih točaka vitalni je dio internetske sigurnosti poduzeća iz više razloga. Prije svega, u današnjem poslovnom svijetu podaci su često najcjenjenija imovina koju tvrtka ima - a gubitak tih podataka ili pristup tim podacima mogao bi cijelo poslovanje dovesti u opasnost. Tvrtke su se također morale boriti s ne samo rastućim brojem krajnjih točaka, već i porastom broja vrsta krajnjih točaka. Ti čimbenici samostalno otežavaju sigurnost krajnjih točaka. I prijetnja se komplicira: Hakeri uvijek smišljaju nove načine za pristup, krađu podataka ili manipuliranje zaposlenicima kako bi dobili osjetljive podatke. Zbog svih prijetnji i izloženih krajnjih točaka lako je shvatiti zašto su se platforme za zaštitu krajnjih točaka smatrale nužnima u smislu osiguranja modernih poduzeća.

Kontaktirajte nas

  • Zaštitite se od sve brže rastućih sigurnosnih prijetnji i spriječite visoke troškove sanacije posljedica napada na Vaš sustav.